Завдяки реєстру можна автоматично провести верифікацію людей без участі самих військовозобов'язаних.

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Про це у п'ятницю, 10 травня, повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Порядок встановлює процедури збирання, зберігання, обробки та використання відомостей Реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також визначає порядок перевірки дійсності військово-облікових документів консульськими посадовими особами закордонних дипломатичних установ України, уточнення персональних даних військовозобов’язаних та резервістів.

Рішенням уряду також врегульовано питання обміну інформацією для Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів з інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами (у тому числі публічними), базами (банками) даних центральних органів виконавчою влади.

Крім того, визначено порядок електронної ідентифікації в електронних кабінетах, перелік відомостей, що відображаються в них, а також перелік послуг, які надаються призовнику, військовозобов’язаному, резервісту через електронні кабінети.

Порядок затверджено відповідно до статті 5 закону "Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів" та статті 20 закону "Про правовий режим воєнного стану".м