Підозру у державній зраді повідомили чинному народному депутату України від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ», повідомили у понеділок у Службі безпеки України, пише УНН.

Як повідомило УНН джерело в правоохоронних органах, ідеться про нардепа Олександра Пономарьова.

"Служба безпеки і Державне бюро розслідувань викрили на співпраці з рф чинного народного депутата України від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ». Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада)", - ідеться у повідомленні СБУ.

За даними спецслужби, встановлено, що під час повномасштабного вторгнення рф цей депутат, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з агресором.

"Зокрема, перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих «філіях» банківських установ рф, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам", - розповіли у СБУ.

За наявною інформацією, яку наводять у спецслужбі, "заводи фігуранта постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки рф і надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд".

"Коли ж народний депутат виїхав до Києва, то продовжив координувати підприємства, які допомагають ворогу у війні проти України", - зазначили у Службі безпеки.

Під час невідкладних слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили електронні носії, як повідомляється, з доказами діяльності нардепа на користь рф.

Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.