На тимчасово окупованій території АР Крим колишній генерал-майор оформив громадянство РФ, у зв’язку з чим досудове розслідування відносно нього здійснювалось з дозволу слідчого судді за спеціальною (заочною) процедурою.

ДБР завершило досудове розслідування щодо ексзаступника голови СБУ - керівника Антитерористичного центру за справою у дезертирстві, непокорі в бойовій обстановці та втраті секретного документа. Про це у п'ятницю, 24 травня, повідомляють пресслужба Державного бюро розслідувань та Офіс генпрокурора.

 

Вказується, що колишній правоохоронець 23 лютого 2014 року самовільно виїхав на територію Криму щоб ухилитися від військової служби та уникнути кримінальної відповідальності за злочини відносно учасників масових акцій протесту в Києві та державної зради під час Революції Гідності.

Із собою генерал "захопив" робочий зошит з грифом обмеження доступу "Цілком таємно" із конспектом наказів голови СБУ та рішеннями Колегії СБУ.

Перед виїздом генерал звернувся до центрального госпіталю СБУ, "намагаючись створити видимість своєї хвороби та необхідності виїзду на лікування".

Він залишився на території півострова та не виконав наказ безпосереднього начальника - Голови СБУ - повернутись до місця проходження військової служби - Центрального управління СБУ.

"Він не почав виконувати свої обов’язки як керівник Антитерористичного центру при СБУ - координувати протидію терористичним та сепаратистським проявам на півострові. Дезертирство і непокора військовослужбовця були вчинені ним в бойових обставинах саме під час введення російських окупаційних військ та бойової техніки на територію АР Крим", - йдеться у повідомленні.

У ДБР зазначили, що на тимчасово окупованій території АР Крим колишній генерал-майор оформив російське громадянство.

Йому інкриміновано дезертирство, непокору та втрату документа, що містить державну таємницю (частина 3 статті 408, частина 3 статті 402, частина 1 статті 329 Кримінального кодексу України).

Наразі обвинувачений переховується на території держави-агресора.