Скасування заборони необхідне, адже інакше Сили оборони не зможуть ефективно захистити територію України, особливо прикордонні райони, які нещадно атакує агресор.

Настав час зняти "деякі обмеження" на застосування зброї, наданої Україні. Адже Київ має право захищатися і цей захист повинен включати, зокрема, удари по військових об'єктах загарбників на території Росії. Про це у п'ятницю, 24 травня, заявив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг  в інтерв'ю The Economist.

Він закликав союзників по НАТО, які постачають Силам оборони України озброєння, скасувати заборону його використання по Росії.

"Настав час союзникам подумати, чи варто їм зняти деякі обмеження, які вони наклали на використання зброї, яку вони передали Україні. Особливо зараз, коли на Харківщині, неподалік кордону, йде багато бойових дій. Через те, що Україна не має можливості використовувати цю зброю проти законних військових цілей на території Росії, їй дуже важко захистити себе", - сказав він.

Він також наголосив, що у нього є різкі слова для європейських членів НАТО.

"Європейські союзники пообіцяли один мільйон артилерійських снарядів. Ми не бачили нічого близького до цього", - підкреслив Столтенберг.