На фронті мають домінувати не російські авіабомби, а українська ініціатива, зазначив глава держави.


Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність прискорення постачання, щоб відчутно посилити можливості військових на фронті. Про це глава держави сказав у відеозверненні у вівторок, 30 квітня.

 

"Сьогодні було протягом дня багато нарад саме на військову тематику - щодо ситуації на фронті, наступальних дій окупанта і наших дій. Була доповідь головкома Олександра Сирського. Ще окремо обговорили з міністром оборони Рустемом Умєровим постачання зброї та комунікацію з партнерами. Нам потрібне суттєве прискорення постачання, щоб відчутно посилити можливості наших воїнів", - сказав президент.

 

За словами Зеленського, "на фронті мають домінувати не російські авіабомби та штурмові дії, а наша українська ініціатива, ППО, артилерія, наші дрони".

 

"Частково ми це вирішуємо завдяки нашому виробництву і кожному, хто допомагає силам оборони. Особливих результатів вдалося досягти щодо дронів. Дякую кожному і кожному, хто працює заради цього, хто виробляє дрони, хто тренує операторів, постачає все необхідне", - сказав президент.

Зеленський зазначив, що Україна розраховує на оперативність постачання Сполученими Штатами.

"Це постачання, яке має відчуватися у знищеній логістиці окупанта. У їхньому страху базуватися, де завгодно на окупованій території, а також у нашій силі. У силі, яка має показати себе і на покровському напрямку, і курахівському, сіверському, лиманському, куп'янському, на півдні держави, усюди, де Росія тисне і де ми її маємо витіснити. І всюди, де можуть бути нові ударні загрози", - сказав глава держави.