Пожежа сталася у підмосковній Балашисі на підстанції місцевого заводу Прогрес, на території якого розташована в/ч 35533 ФСБ РФ.

У Підмосков'ї загорілася електропідстанція військової частини ФСБ та заводу з виробництва військового обладнання. Пожежа на електропідстанції у Балашисі сталася напередодні увечері, 14 травня, з посиланням на повідомлення керівництва міста пише російський незалежний ТГ-канал Astra.

В адміністрації заявили, що причиною пожежі стало "коротке замикання", а голова міста про причини промовчав. У ЗМІ пишуть, що причиною міг стати підпал.

Як з'ясувала Astra, пожежа сталася на підстанції місцевого заводу Прогрес, на території якого розташована в/ч 35533 ФСБ РФ.

За даними сайту Agentura.ru, ця військова частина входить до складу Науково-технічної. служби ФСБ РФ, центр розробляє, втготовляє й тестує електронні носії різних програм для військового комплексу країни та цивільних підприємств.

Повідомляється також, що в 2012 році співробітники ФБР припинили нелегальні закупівлі мікроелектроніки в США, кінцевим покупцем якої був науково-дослідний інститут, що перебуває у відомстві ФСБ. Електроніка нібито мала бути передана саме військовій частині 35533.

 

 

За даними видання, раніше в СРСР це був Центральний науково-дослідний інститут спеціальної техніки (ЦНДІСТ) у складі Оперативно-технічного управління КДБ при РМ СРСР. З метою конспірації називався заводом Прогрес. У 1955 році Центральне науково-технічне бюро оперативної техніки було перетворено на Центральний науково-дослідний інститут спеціальної техніки.